9.VALPAR/puppies

Nuvarande valpar/Current litter

Vi har valpar nu, Perfekta P-kullen, men tar för tillfället inte emot  fler förfrågningar.

………………………………………………………………………………………….

”Perfekta P-kullen” är nu 5 v och det busas 😉 

”Perfekta P-kullen” är 4 v nu och upptäckarlusten är på topp.

Nu har det gått 3 v. sedan Perfekta Poquito och Perfekta Pingla föddes, och deras nyfikenhet på omvärlden har precis börjat. Nu kommer det att gå fort.

Nu är våra småttingar 2 v. och världen har precis öppnat sej för dem.

VI HAR FÅTT VALPAR! We´ve got puppies!
1 tik o 1 hane, Födda 5 okt 


Jo, vi har fått valpar, för drygt 1 v. sedan. Natten mot tisdag valpade vår underbara och duktiga tik Polarskäggets Duktiga Doris, naturligt, för sista gången. Allt gick väldigt lätt och snabbt.
Pappa till småttingarna är vår ljuvliga hane ”Ilja” FI CH Gold of Russia S Krainego Severa.Vi har varit lite återhållsamma med att berätta den härliga nyheten därför att före valpningen så insjuknade först pappa Ilja i något som senare visade sej vara kennelhosta. Med största sannolikhet blev Ilja smittad då han och jag var på den senaste noseworktävlingen. Men Ilja hade så otroligt svaga symptom så vi fick ingen misstanke om något överhuvudtaget. Men, strax därpå visade även vår 5 mån gamla tikvalp Flisan, och snart 12-åriga Bella symptom. Flisan, precis som Ilja har knappt varit sjuka. Liiiite harklande endast, men….vår älskade Bella. OJ så dålig hon blev. Det blev akuttid hos veterinär samma dag som Doris valpat och vi fick diagnosen kennelhosta. Gissa om vi nästan fick panik. Kennelhosta är farligt för gamla hundar och späda valpar.
Vilken TUR att vi hade haft den högdräktiga tiken Doris litegrann för sej själv ett tag före valpningen eftersom hon inte uppskattade allt bus då. 
Så, det blev karantän, handsprit, ”slussar” mellan Doris, valparna och de övriga hundarna, samt att de rastas på olika sidor av vårt hus. 
Ilja och Flisan mår idag bra. Gamla Bella är nästan återställd, men hennes mage som ALDRIG tidigare spökat, spökar lite just nu. Vi håller alla tummar i världen för att hon blir helt återställd.
Men det har varit, och är fortfarande, spännande och oroligt. 
Doris och de 8 dgr gamla valparna får INTE bli sjuka. Men vi tänker positivt och för var dag som går så …..
Hjälp oss att hålla tummar för att ALLT går bra och att ALLA hundar, stora som små får vara/bli friska.