4.OM OSS

Om oss/About us

Vi, Nisse och Ann-Britt, bor i byn Hjoggböle, ett par mil sydväst om Skellefteå i Västerbotten, tillsammans med våra hundar bostontjejerna Bella och Doris, bostonkillen Ilja samt våra fina Brahmahöns.

Min käre make Nisse arbetar som byggsmed i Skellefteå. På fritiden älskar han att hålla på med gamla bilar. Dessutom är han en fena på att bära sten, skotta grus och gräva gropar till alla våra (mina) trädgårdsprojekt.

För tillfället har vi ”bara” 3 vuxna Boston hemma. Av bostontjejerna, ”farmors småflickor”, är Bella den äldsta, tätt följd av Doris. ”Småflickorna” och gossen Ilja är precis lika glada, busiga och pigga på upptåg alla tre. De älskar när barnbarnen kommer, älskar att hjälpa till i trädgårdsarbetet (fast på deras eget sätt,) och älskar att vara hjälpsamma i allt hushållsarbete. Men, ska vi vara riktigt ärliga så det där med att vara hjälpsam…..

Skogspromenaderna blir många och långa, och innefattar ofta spår/sökträning, vilket får hundarna att fullkomligen studsa av glädje. Vi tränar dessutom rallylydnad och nosework.

Vi tror att våra hundar älskar att vara ”lantisar”, men, vi åker ofta in till stan, Skellefteå, för att miljöträna. Då åker vi buss, går över hängbron, åker hiss, vandrar längs gågatan m.m. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad vi brukar hitta på.

Jag, Ann-Britt, ägnar stor del av min tid åt till att sköta det praktiska runt husets fyrbenta och den dagliga vården av dem. Min vardag består mest av hundar, hundar, och hundar (motionering, träning, omsorg/vård, hundkurser, utställningar, tävlingar, avelsplanering, kontakter med valpköpare, ibland veterinärbesök m.m.). Dessutom jobbar jag som instruktör i Rackarungarnas hundskola, Skellefteå. Vi är också lyckliga och stolta ägare/uppfödare av höns, Brahmahöns, som sköts och omhändertas lika kärleksfullt som våra hundar.

2019081020190810.52019-01-20 blå kopia
3ägg1.d20 k 10.4020190308.300px

Vi ägnar också en hel del tid åt att fixa till den söta gamla stugan som Nisse ärvt efter sina föräldrar. Den ligger så vackert och bra till, här i byn. Hundarna älskar att vara där.

startbild-stugan-maj-15

Jag gillar också väldigt mycket att fotografera. Något proffs blir jag aldrig, men roligt är det, och jag delar gärna med mej av bilderna.

  
  

Till familjen hör också 3 sedan länge ”utflugna” söner med familjer. ”Småfolket”, barnbarnen, älskas verkligen av alla våra hundar. Gissa om glädja står högt i tak när de kommer på besök..

Många hälsningar / Ann-Britt