Nyheter 2014

Nyheter 2014

_______________________________________________________________________

2014 juli

KENNEL/VALPTRÄFF

valpträff-14-ljusare

I år (första helgen i juli) så var det återigen dags för Nisse och mej att bjuda in alla våra valpköpare till träff. En jätterolig tradition som vi försöker genomföra vartannat år. Vi träffas o lär känna varandra, snackar hund, tränar hund och försöker peppa varandra till olika aktiviteter tillsammans med vovvarna.

Den här gången blev uppslutningen riktigt bra. Ändra från Norrköping o Eskilstuna bland annat körde valpköpare för att delta. Helt otroligt! Vi ”skrapade” ihop 12 Boston och drygt 20 personer.

Det här året hade vi lagt upp planerna för helgen så här:
Fredag – BPH i grannstaden Piteå
Lördag – träning av olika slag hemma hos oss
Söndag – utställning, återigen i Piteå

Redan på torsdagen anlände en del långväga gäster. Den kvällen bjöd på många härliga diskussioner och glada miner + massor av blöta hundpussar.

Tidigt på fredagsmorgonen bar det så iväg till Piteå för deltagande i BPH. I ömsom sol o regn så testades vår ”Evita” Kingsline Talkative, Polarskäggets Bedårande Bessie. Anmälda till BPH:et var också Polarskägget Charmiga Catla, men matte i familjen blev liggande hemma i Östervåla med diskbråck. Även Polarskäggets Charmige Clintan ”Harry” skulle deltagit men de kunde inte komma ifrån förrän fredagkväll. Förutom Boston från vår uppfödning så deltog även ett par andra.

En jättegivande dag. Verkligen! Jag rekommenderar er å det varmaste att BPH-testa era hundar. Det är mycket intressant att få se HUR vovven reagerar och beter sej i olika mer o mindre tuffa situationer. Det är också för oss uppfödare ett av flera bra verktyg att jobba med då det gäller avelsplanering.

Efter testet så intog vi en typisk norrländsk lunch, pitepalt, på (jag tror) Sveriges enda paltzeria. Johannes från Uppsala, och Maria från Eskilstuna lyckades med konstatycket att pressa ner något som kallades ”paltschwimmen”. HUR dom lyckades med det har jag ingen aning om. Men mätta blev de nog allt.

Sen så styrde vi kosan hemåt, mot Hjoggböle, med för dagen 2 st nytestade vovvar. Och jo-o… lite stolta var vi nog allt. 

På kvällen sen anlände fler valpköpare med sina vovvar. Vi käkade gott och, återigen många diskussioner och glada miner, och uppladdning inför den stora ”jobbardagen” lördagen. 

Lördag morgon startade med frukost, och mottagandet av fler valpköpare. Många tacksamma tankar går till alla de som så glatt deltar i alla våra påhitt och kör mer eller mindre långt för att kunna delta. Heja alla ni!

Efter frukost drog vi igång med ”uppletande av föremål” på en äng intill vårt hus. Så kul! Trots att solen stekte på så jobbade samtliga hundar, tillsammans med sina ägare, mycket bra. Jag måste bara få säga att alla hundarna lyckades med bedriften att hitta föremål, trots att det för flera av dem var absolut första gången de gjorde det. DET om något visar på våra hundars stora kapacitet, och enorma arbetsglädje.

1.inför-uppletandet
Genomgång inför uppletandet .
2.Harry-ska-köra-uppletande
Nu är det Harrys tur!
3.Bessie-på-väg-in-m-föremå
Bessie på väg in med föremålet. Duktig tjej!

Efter väl förrättat arbete var det dags för lunch, förberedd hemgjord kötsoppa, serverad i för året nyinköpt utställningstält. Och lilla charmtrollet, valpen Polarskäggets Energiska Ester, 12 v. passade på att pussa på ALLA, och vandrade från famn till famn.

johannes eva ester
Lilla Ester, först i Johannes famn och sedan i Evas famn.

Eftermiddagens arbete innebar lydnadsträning, i mycket varmt väder från en klarblå himmel. Vi blev tvungna att bryta flera gånger, vattna, och blöta ner både hundar och oss själva.

Men sååå duktiga ALLA var. Rena rama elit-gänget. -Jo-o.. jag är kraftigt partisk, så ni som läser dessa rader får ta det med en nypa salt-

6.lydnadsträning.jpg-for-web 7.lydnadsträning.jpg-for-web

Som en avslutning på arbetsdagen körde vi en liten ”familjetävling”, med fina priser.

Vi tävlade i:
– Vilken hund har den längsta platsliggningen?
– Vilket ekipage har den ”bästa” inkallningen?
– Vilket ekipage kan det coolaste tricket?

Det blev många skratt, men återigen…sååå duktiga alla var.

maria o darwin
Maria tränar Darwin (Doris hjälper till) inför tävlandet av ”familjepriset”.

Middagen sen, i strålande solsken, var helt sagolik. Nisse fick god hjälp vid grillningen och i köket huserade flertalet kockar. Det hackades sallader, fixades potatissallad och dukades ett härligt långbord på altanen.

Ni skulle bara sett efterrätterna!!?? De allra närmast boende hade tagit med olika efterrätter till oss alla och de dukade upp en fantastisk efterrättsbuffé. Jippi! TACK!

10-b.middan-lörd.
Här äter vi gott o njuter av varandras sällskap.

Gissa om vi pratade och pratade mellan varven då vi inte pussade på nån hund.

ester-o-bimba

Hundarna som hela helgen kommit mycket bra överens, var ganska så nöjda vid det här laget. Men, det hindrade inte alla från att busa. Bl.a valpen Ester, som fann en riktig vän i den goa 4-åriga tiken Polarskäggets Bedårande Bimba, hade sååå roligt.

11.lek

12.lek14.lek

13.lek

hans, bimba, johannes
Bedårande Bimba njuter av uppmärksamhet från husse Hans o Johannes.

Att tiden går fort när man har roligt vet vi ju alla. Under kvällen åkte flera   hem, men lovade att försöka delta igen 2016, vilket vi verkligen hoppas på.

Så kom söndagen som innebar tidig frukost och resa till Piteå och Int. utställning för några av oss. Återigen en mycket varm, men härlig dag. Resultaten från den utställningen blev si så där, men…det är bara att komma igen, eller hur?

Ja-a, det var den valpträffen. Rolig, inspirerande och framförallt fylld av glädje. Glädje över att träffas, utbyta erfarenheter, och glädje över att som uppfödare få se vilka fina relationer våra valpköpare har med sina hundar. Helt undebart!

Vid pennan

/Ann-Britt o Nisse
Polarskäggets kennel

PS. Tack Marcus, Johannes o Jenny för alla bilderna.

Duktige don Vito vilar ut i mattes famn, precis som Bedårande Bimba som är helt slut.

Lilla 12 v. gamla Energiska Ester (dagens yngsta) är hel väck efter
allt pussande o lekande.

Här följer en liten bildkompott från kennelträffen:

   
   
   
   
   

20140923

GRATTIS idag till världens allra finaste Alfons ”affe” på 6-års dan!

Alfons-6-år

20140809

GRATTIS till D-KULLEN, som idag fyller 1 år.


Massor med Tack till D-barnens ägare som tar så god hand om dem. KRAM!
Maria med Darwin, Fam. Mörnås med Douglas och Fam. Palmberg med don Vito

20140712

Grattis till Polarskäggets Charmiga Catla som genom ytterligare ett Cert nu kan tituleras  SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION.  

Catlas stolta ägare heter Helena Storck, och de bor,  tillsammans med husse Tommie, i Östervåla. Catla deltog i Alftas nationella utställning och domare för dagen var Anita Whitmarsh. Kritiken löd;

-Utmärkt helhetsintryck. proportionerlig, bra storlek. Feminin. Bra ögonformat, kunde vara mörkare. God haka och näsborrar, öron aningen brett isär. God rygglinje, effektiva välgående rörelser –

Exc.+ CK + Btkl1 + CERT + BIM + CHAMPIONAT


20140621

”Evita” Kingsline Talkative CERT i Norge.
Domare: Kelly Anthony

Varje år brukar vi, Nisse och jag, tillsammans med goda vänner göra en  ”extra kul/rolig” utställningsresa. Det måste inte vara nån specifik utställning, men….gärna en plats dit vi inte har varit tidigare. Det ska s a s finnas nå´t mer än ”bara” en utställning för de 2-benta. Gärna vackra vyer, som på årets långresa.

Dagen före midsommar styrde vi, tillsammans med Alfons matte Maggan och husse Lennart, kosan mot det mycket vackra grannlandet Norge. Målet var Bodö.

Med oss på resan var självklart ett gäng vovvar också. Bl.a vår finfina tik Evita o hennes dotter Duktiga Doris.

Våra förhoppningar om ett cert på Evita besannades. Jättekul! Vi är så tacksamma för att vi fick köpa Evita av Kingslines Kennel i England. Evitas riktigt fina dotter Doris var också med i tävlingsringen. Kritiken från domaren är jättefin, men…. Doris är inne i nån slags spök/trots- period så hon vill inte visa sej på bordet. P g a det så fick vi nöja oss med very good på henne. Så det blir till att bordsträna lilla fröken framöver. Men, som sagt, CERT till Evita och en helt underbar helg. Vad kan man mera önska sej?

Norge bara är sååå vackert. Och vi har det så nära.Resan till Bodö hemifrån oss går över Saltfjället norr om Arjeplog. Vyerna är helt oslagbara. Vägarna slingrar sej ofta längs branta fjällsidor, och slickar lika ofta Norges vackra kust. Vädret som ofta växlar supersnabbt i fjällvärlden, och i Norge, gjorde så även denna gång.

På ditresan var det grått, kallt o trist. Så även utställningsdagen, men sen ljusnade det och solen bröt genom. Jag säger då bara det -WOW!- Jag är helt betagen av Norges natur. Så en sån här underbar helg, tillsammans med goda vänner, god mat på lyxkrogen i Bodö hamn plus allt vackert vi fått se….FULLPOTT!

Har nån av er som läser detta aldrig varit i Nord-Norge…ÅK! Bilder kan aldrig göra rättvisa, men….. jag ska göra ett försök. Jag har på sidan galleri/resor lagt in en del av ALLA de bilder vi tog.

20140531

BOSTONSHOW 2014


Vår goa tik, ”Evita” blev av domare Sara Nordin placerad som 3:e bästa tik.

En del av Polarskäggs-gänget. Fr.v Helena o Tommie med Catla, Nisse med Evita, Margaretha (ägare till Alfons) med Douglas, Maria med Darwin o fam. Mörnås som äger Douglas.

 

Catla med husse Tommie o Evita med husse Nisse. Darwin med matte Maria.

 

 Douglas med matte Eva in action

Catla, som blev placerad 5:a i öppen klass. 

20140530

Polarskäggets Charmiga Catla ögonlyst u.a.

20140524

BIR till Polarskäggets Charmiga Catla.

Int. Uppsala Läns KK, Österbybruk
Ökl excellent + Ökk1 + Ck + Btkl1 + CERT + CACIB + BIR
Domare: Gunilla Skallman

– Tik med fina proportioner, i alla delar mycket lagom. Fint uttryck, mycket bra attityd. Bra haka, härlig substans. Lite fransysk i fronten, rör sig balanserat men med mycket lösa armbågar. Vältecknad, mycket fin attityd.
/citat ur domarkritiken

20140514

GRATTIS till C-KULLEN, som idag fyller 2 år.

 Polarskäggets Charmige Clintan ”Harry” och Charmiga Catla.

20140215

UTSTÄLLNINGSDEBUT för Polarskäggets Duktige Darwin 6 mån.

20120215
Inoff.Cavaliersällskapet, Sollentuna                             
Valpklass
dom. Gabriella Carlid
-Hane med fina proportioner som ännu  behöver (ser ej ordet). Vackert huvud och uttryck. Tillräcklig hals. Öppna vinklar frambehöver fortfarande djupna i sin bröstkorg. Ok toplilne för åldern. Avfallande kors. Bra svans. Tillräckliga vinklar. Bra päls och färg-
citat domarens kritik

20140215

Tack vare helt underbara valpköpare, som ställt upp och kolla patella och ögon på våra avkommor, så tilldelades vi detta diplom på Svenska Bostonterrierklubbens årsmöte 2014.

 TACK alla ni, utan er vore detta ej möjligt.

Guldstjärna2014

20140125

UTSTÄLLNINGSDEBUT för,

Polarskäggets Duktiga Doris och Duktige don Vito, 5 mån. gamla

    

Så har då 2 av syskonen från Duktiga D-kulle gjort sin utställningsdebut. Den skedde i Boden, på en inoff. utst. i -27 gr. kyla !!! Jo-o, vi var inomhus. Både Doris och don Vito fick fin kritik med HP till båda. Att det sen inte hela tiden är så lätt att stå still och fint, det tar vi med en nypa salt. Domare för dagen var Yvonne Karlsson.