3.MÅL

MÅL o AMBITIONER/Goals and ambitions

Vårt mål är att föda upp friska, sunda och trevliga bostonterriers. Med andra ord, bra representanter för rasen! För att nå det målet följer vi;
SBTK:s avelsstrategier, och SKK:s uppfödarpolicy. Våra bostons är ögonlysta, patellaundersökta och DNA-testade fria från tidig juvenil katarakt.

Vår lilla uppfödning sker i hemmiljö. Vi har aldrig fler hundar än att de lever inne i huset tillsammans med oss. Våra valpkullar växer upp i köket, med allt vad det innebär av oljud m.m. Vi strävar efter att träna dem socialt och miljömässigt så mycket som möjligt. De har stor tillgång till att vara ute (när vädret så tillåter). De är vana vid barn och andra hundar. Vi påbörjar träning av rumsrenhet och att åka bil. Det senare för att första turen till det nya hemmet ska gå så smidigt som möjligt. Är det sedan så att någon valpköpare önskar hjälp med dressyrtips/träning är det inget problem, eftersom matte i huset har en bakgrund som instruktör inom SBK. När man köper valp från oss blir man inbjuden och varmt omhändertagen i vår ”hundfamilj” som förutom oss också består av tidigare valpköpare, som vi har mycket god kontakt med. Vi finns alltid till hands om vi behövs, svarar alltid på telefon och har alltid kaffepannan varm. I gengäld önskar vi att våra valpköpare också håller god kontakt och låter oss följa med på respektive valps resa.
Namnlöst-1 ATT KÖPA VALP HOS OSS/TO BUY A PUPPY FROM US
Vi har inget ”kö-system”. Vi önskar att de som är gediget intresserade av att köpa valp hos oss själva håller kontakt med oss, berättar om sig själva, varför de önskar köpa valp och hur valpen kommer att få det hos dem i sitt nya hem. Detta gör att den dag vi har valpar att sälja har det utkristalliserat sig en handfull härliga valpspekulanter, där vi lärt känna varandra litegrann. Valpspekulanter som det sedan känns jättebra att få sälja valp till, och där vi redan påbörjat ett ”samarbete” som vi är måna om ska fortsätta även efter leveransen. Vi lovar ingen på tel eller mail att få köpa valp. Vi går på magkänslan när vi väljer ut våra guldkorn till valpköpare.

Detta för att alla ska bli så nöjda som möjligt (både köpare, valp och vi).

Valparna levereras aldrig före 8 veckors ålder, och vi önskar att de som köper valp hos oss hämtar den personligen. Vi skickar inga valpar ensamma på något sätt. Medföljer vid köpet gör medlemskap i SBTK i 1 år, dolda fel-försäkring,  och självklart obligatoriska handlingar.

Den dag då valpköparen utfört patellaundersökning och ögonlysning (efter 1 års ålder), genomgått MH-test, ställt ut hunden för första gången på off. utställning (lägst juniorklass) och deltagit i off. lydnads/agilitytävling, återbetalar vi de avgifterna mot kvitto. Detta för att vi som uppfödare önskar få alla våra valpar undersökta och bedömda, och för att sporra valpköparna till ett aktivt ”boston-liv”.

Vi bjuder in till KENNELTRÄFF vartannat år (titta under fliken nyheter). Då tränar vi på allt mellan himmel o jord, umgås o peppar varandra i vårt hundägande.

Har du några frågor/funderingar om ovanstående så är du varmt välkommen att höra av dig.

/ Ann-Britt och Nisse